top of page
Pusti brbljavicu da brblja

Kad nas pitaju da kažemo nešto o sebi najčešće počinjemo od nekih izvanjskih svari i objektivnih činjenica. Od imena i prezimena, od završenih škola i fakulteta, od titula i radnih mjesta. Onda krenemo s hobijima jer nam se čini da to zapravo daje realniju sliku od nama. 

Mene najbolje opisuju dvije stvari:

1. Strah. Točnije, sve njegove vrste, oblici, inteziteti. Strah koji me ostavio doma kada nije trebalo pitajući me: "Što ako?"

2. Znatiželja bez granica, koja me odvela na nezaboravna putovanja i avanture baš onda kad je trebalo i učinilo me - novom svojom.

​Ovo nije priča o meni, nego o svim putovanjima na koja me odvela moja znatiželja kao odgovor na moj strah. Zato što želim podijeliti s tobom informacije koje imam, a koje ti mogu pomoći umanjiti tvoje strahove i potaknuti te na nove avanture. 

Za kraj, ovo nije moj posao, niti izvor mojih prihoda, niti ovo radim da bi to jednog dana to postalo.

 

Ja sam ponosni volonter jer me i ta uloga odvela preko granica mojih strahova, u vidu suočavanja s pojedinim društvenim skupinama koje, potpuno izolirane, nastoje živjeti neizoliran život. Jer me ta uloga osnažila da svoje emocije opipam gledajući ispred sebe ono što svi ponekad guramo u najdublje ćelije svog mozga. 

 

I ovo radim volonterski jer je pisanje moja velika strast. I zato što, kada neke stvari prođete na svoju inicijativu, o vlastitom trošku vremena, znanja, iskustva, pa i novaca imate svu slobodu da pišete ono što zaista mislite, osjećate i živite.

53023862_10218728946801696_3194462280943
Morana
brbljavica
bottom of page