top of page

Što posjetiti u New Yorku 4 - najposebnija ruta koja spaja donji (zapadni dio) i srednji Manhattan.

Updated: Mar 4, 2021

Kada vam dosadi šetati ulicama Manhattana, predlažemo da grad doživite iz povišene perspektive - šetnjom po staroj željezničkoj trasi preuređenoj u predivno šetalište okruženo zelenilom s jedne i betonskom džunglom s druge strane, a dan zaokružite pogledom s jednog od najboljih vidikovaca s vrha zgrade.

Pogled na Manhattan s Top of the Rock-a.


Naš je prijedlog da posjet Chelsea Marketu namjestite u vrijeme ručka kako biste tamo, među mnoštvom raznovrsne hrane iz prekrasnih malih restorančića s kuhinjama iz svih dijelova svijeta izabrali nešto za sebe. Mi smo u jednom danu odradili rutu Chinatown, Little Italy, Soho, West Willage pa taman stigli na Chelsea Market u to vrijeme. I to sve skroz pješice, laganom šetnjom od donjeg preko zapadnog dijela pa sve do srednjeg Manhattana. Sve ovisi o vašim preferencijama i kondiciji.


Chelsea Market


Chelsea Market posebno je mjesto koje svakako uvrstite na popis lokacija koje ćete obići u New Yorku. Vreva, golemi izbor razne hrane i dućana te industrijsko uređenje promijenit će način na koji ste do sada gledali na "plac" :) Kada se najedete i prošećete, u samoj blizini Chelsea Marketa nalazi se poseban Starbucks Reserve Roastery koji više izgleda kao neki muzej kave nego Starbucks pa svakako barem uđite i prošećite, nećete požaliti :)
The High Line

Sada kada imate dovoljno energije nakon hrane i kave, zaputite se prema The High Line na koji se možete dići u blizini Chelsea Marketa.

The High Line je povijesna teretna željeznička pruga iznad zapadnog Manhattana pretvorena u javni park i šetalište. Zbog pozicije s njega se pružaju predivni pogledi na užurbane ulice ispod i #skyscrapere iznad.

The High Line


Trasa završava na Hudson Yards kojeg krasi jedna od posljednjih, najmodernijih građevina u New Yorku koju, zbog savršenih fotografija posjećuje sve više turista - Vessels. Iako mi nismo ušli unutra jer je bio red, a mi smo imali zakazan termin za zalazak sunca na Top of the Rock, skulpturna građevina jednako je predivna i fotogenična izvana. Međutim, ako ipak imate vremena predlažem da ju posjetite iznutra jer možete napraviti predivne fotografije, a vertikalni uspon omogućit će vam izvanredan i jedinstven pogled na grad i rijeku. Informacije o ulaznicama i cijenama možete pronaći na službenoj stranici www.hudsonyardsnewyork.com.
Top of the Rock - mjesto s najljepšim pogledom na Manhattan

Mi smo dan završili na najbolji mogući način, šetnjom od Vesselsa do Rockefeller centra kojeg smo, među mnoštvom vidikovaca, odabrali za pogled na Manhattan. Karte za vidikovac Top of the Rock kupili smo preko interneta, gdje odmah možete odabrati datum i vrijeme ulaska, izaći možete bilo kada. Zato smo mi odabrali ući po danu, pred sam zalazak sunca, kako bismo New York gledali i po danu i po noći. Imajte na umu da se termini oko zalaska sunca dodatno naplaćuju. Mi smo dvije karte platili 105 dolara, a sam doživljaj vrijedi svakog centa. Kada bismo ponovno išli opet bismo odabrali isto mjesto i isto vrijeme jer mislim da dobivate najviše za tu vrijednost. Jedino na što se morate pripremiti jest da je, zbog atraktivnosti termina, tada najviše ljudi na vidikovcu pa ako želite instagramske fotografije na kojima ste vi glavna zvijezda dok u pozadini puca pogled na cijeli Manhattan, zaboravite :) Mana vidikovca je što gore ne možete kupiti piće i hranu pa predlažem da si ponesete vodu ili nešto, posebno ako se planirate gore zadržati neko vrijeme :).

*sve fotografije su naše privatno vlasništvo i nije dozvoljeno korištenje i daljnja distribucija bez našeg pristanka.


Za kraj... nakon predivnog dana, prošetajte do Times Squarea kako biste ga vidjeli po mraku :)Comments


bottom of page